Τι είναι η θερμοδιακοπή του κουφώματος στις πόρτες αλουμινίου;



Η θερμοδιακοπή αποτελεί παρεμβολή ανάμεσα του εσωτερικού και εξωτερικού προφίλ του αλουμινίου του κουφώματος, ενός υλικού, του πολυαμιδίου, το οποίο αποτελεί κακό αγωγό της θερμότητας.

Η θερμοδιακοπή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα κουφώματα αλουμινίου. Το προφίλ των κουφωμάτων αλουμινίου που δεν διαθέτουν θερμοδιακοπή, αποτελούνται μόνο από αλουμίνιο….
Το αλουμίνιο το οποίο αποτελεί θετικό αγωγό της θερμότητας επιτρέπει την μεταφορά της θερμότητας από το σπίτι προς το περιβάλλον, αλλά και το αντίστροφο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία θερμικών απωλειών.
Στα κουφώματα δημιουργούνται υδρατμοί και υγρασία από τη διαφορά θερμοκρασίας εντός και εκτός σπιτιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα νερό να τρέχει στα κουφώματα. Το ένα θα εμφανιστεί σε κάποιο σπίτι, εξαρτάται από το που βρίσκεται το σπίτι αυτό και εάν έχει γίνει κάποια μόνωση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού δημιουργήθηκαν τα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή. Ουσιαστικά η θερμοδιακοπή είναι ένα κομμάτι από πολυαμίδιο το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στο εσωτερικό και εξωτερικό προφίλ του κουφώματος.
Ποια  τα πλεονεκτήματα;

·         Βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τα κουφώματα αλουμινίου.
·         Δημιουργείται καλύτερη ηχομόνωση.
·         Η θερμοδιακοπή αποτρέπει την συσσώρευση υγρασίας η οποία οδηγεί στην δημιουργία μούχλας.
·         Βελτιώνεται η θέρμανση της οικίας.

0 σχόλια: